dijous, 3 de març del 2016

FEM CORAL 2016 - 20è ANIVERSARI

Ja s'acosta el final de curs i amb ell una de les sortides més interessants per als alumnes de 6è d'Educació Primària, el FEM CORAL. Aquest any es celebra el 20è aniversari d'aquesta cantada d'alumnes de les escoles de Reus i per celebra-ho s'ha decidit fer un recull de les millors peces per tal de recordar aquests 20 anys de cantates.

Per anar obrint boca i preparar-nos per a fer una gran cantata, us deixo les lletres de les cançons elegides i els audios per a poder practicar a sobre.




Clicant en el següent enllaç podeu descarregar-vos les lletres i els audios de les cantantes del Fem Coral.

dilluns, 9 de novembre del 2015

NADAL 2015

Ja tenim el Nadal aquí i ens estem preparant per una Cantada de Nadales molt divertida. Per poder practicar les cançons que fem a tots els cursos d'Educació Infantil i Primària us deixo el llistat i l'enllaç per poder descargar-vos tant la cançó amb lletra com la base per a poder-la cantar al damunt.


          P3 - Carta als reis
          P4 - Amb la llum d'un fanalet
          P5 - El caganer
          1r - El Nadal ja és aquí
          2n - Vénen els tres reis
          3r - El pobre alegre
          4t - White Christmas _ Blanc Nadal
          5è - Estimo el Nadal
          6è - El trineu _ Navidad _ Jingle Bells

Descarregar AUDIOS i les LLETRES.

dilluns, 19 d’octubre del 2015

L'ESCOLA ARCE PEDALA AMB MÚSICA

Durant tota la setmana del 19 al 23 d'octubre, l'escola ARCE ens hem sumat al projecte "L'Escola Pedala", i per aquest motiu treballarem cosetes relacionades amb la bicicleta i la música a tots els nivells educatius. Però ara parlem una miqueta de les bicicletes dins del món musical.

Quan parlem de música i bicicleta el primer que ens vé al cap és una escena cinemtogràfica, una sèrie de televisió que va marcar una època. Una banda sonora que sembpre cantem quan sortima adonar un tomet amb bicicleta. Aquí la teniu, "Verano Azul" ..



També ens bé al cap una bicicleta volant davant d'una lluna gegant, sabeu de que parlo? Una banda sonora que sempre que escoltem ens recorda la mateixa escena...


Si busquem històries sobre bicicletes trobem un bon grapat de pel-lícules on aquest mitjà de transport n'és el protagonista, com per exemple: "Quicksilver" (1986), "Los bicivoladores" (1983), "El escocés volador" (2006), "Sin frenos" (2012), entre d'altres.

Però no només a les pel.lícules apareixen música i bicicletes, molts grups han decidit parlar d'aquesta en alguna de les seves cançons. Us deixo alguns dels exemples per a què disfruteu de la música i les bicibletes...

 

 

Però clarament, no podem deixar de parlar dels més petits, cançons i cançonetes dedicades als més petits de casa i que ens expliquen cosetes de la bicicleta, ens la fan viure des del món més divertit i entretingut. Aquí us deixo algunes de les cançonetes que podem trobar ...

 

 

Espero que realment ens hagi servit per veure que la bicicleta és un dels mitjans de transport més importants i amb més possibiltats dins la nostra societat. Fem entre tots que el nostre planeta estigui més sa, fem la nostra mobilitat més segura i proposem-nos viure d'una forma més sana i natural.

TOTS A PEDALAR!!!! VISCA LA MÚSICA!!!! 

Ja sabeu que podeu deixar els vostres comentaris o aportacions...

dilluns, 5 d’octubre del 2015

TRADICIONS DE PERCUSSIÓ CORPORAL

Pica't al pit amb el puny tancat i des`rés amb la mà plana. Sona igual? amb el nostre cos podem expressar-nos amb diferents intencions, és un instrument perfecte amb el qual podem interpretar boniques melodies amb la veu i fer ritmes ben variats. 

Per aquesta raó, la percussió corporal és una part fonamental en algunes músiques i balls. 


El GUMBOOT que sorgeix a finals de segle XIX a les mines de Sud-àfrica, on el treball es feia en unes condicions infrahumanes. Els miners tenien prohibit parlar i cantar; per animar-se, enviar-se missatges i avisar de possibles perills van crear una forma de comunicació fent servir el so de les botes de goma que portaven. Aquesta dansa és, en l'actualitat, un símbol de la lluita contra el racisme i la repressió que va patir la població negra de Sud-àfrica en el passat.



El HAKA és una antiga sansa guerrera que forma part de la cultura maori, a Nova Zelanda. Els homes el solien interpretar abans de la lluita, com a símbol de força i unitat del grup, i amb la finalitat d'intimidar l'enemic. La dansa consisteix en senzills moviments acompanyats de fortes percussions dels peus contra terra i dels braços al pit, alhora que es recita un poema en veu molt alta.